Vierde dag van protest in Thailand

In Thailand hebben duizenden mensen voor de vierde dag op rij geprotesteerd tegen de regering. Het overheidsgebouw in Bangkok waarin een speciale politiedienst zit, werd geëvacueerd omdat het omsingeld werd door zeker 1.000 manifestanten.

Volgens de manifestanten wordt de regering nog steeds gecontroleerd door de oud-premier en broer van huidig premier Yingluck Shinawatra. Thaksin Shinawatra moest enkele jaren geleden het land uitvluchten na beschuldigingen van fraude en corruptie.

De protesten worden geleid door Suthep Thaugsuban van de oppositiepartij Democratische Partij. Er is een aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd. Desondanks heeft de politie nog geen actie ondernomen om hem op te pakken.

De demonstranten willen zoveel mogelijk ministeries en overheidsdiensten blokkeren en platleggen en zo de regering tot aftreden dwingen. Volgens Thaugsuban is "de overwinning een kwestie van enkele dagen".

Intussen wordt er ook in andere steden in Thailand geprotesteerd, onder meer in het zuiden van het land.