"Het gaat de goede richting uit met de Diabolo-verbinding"

Het aantal treinreizigers dat gebruikmaakt van de Diabolo-spoorverbinding valt tegen, maar volgens Infrabel gaat het wel de goede richting uit. "Het is te kort door de bocht om het project nu al te evalueren", zegt Frédéric Petit van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

"Het is een samenwerking op lange termijn", zegt Petit. "Het gaat om een publiek-privaat project voor de periode 2012-2047. Er mag dan ook niet op korte termijn een afrekening worden gemaakt. Zo een project kent een stapsgewijze ontwikkeling en de resultaten gaan de goede richting uit", zegt Petit, die geen cijfers wil geven.

Volgens Petit worden er ook maatregelen getroffen om meer reizigers aan te trekken. "In samenwerking met de NMBS loopt er sinds november een promotiecampagne", zegt hij. "Ook in de luchthaven zelf wordt ervoor gezorgd dat de reizigers duidelijk kunnen zien dat er een treinverbinding is. Bovendien komen er meer treinen."

Tegen eind 2015 komt er ook de nieuwe en belangrijke spoorverbinding Watermaal-Schuman-Josaphat, die de Europese wijk met Brussels Airport zal verbinden. "Die snelle verbinding zal met zakenmensen een nieuw publiek aanspreken", aldus Petit.