"Hoop dat Patrick Janssens op een kieslijst staat"

Europees parlementslid en Antwerps SP.A-kopstuk Kathleen Van Brempt zegt dat ze hoopt dat Patrick Janssens bij de verkiezingen van mei volgend jaar op een lijst gaat staan. "Al is het uiteraard aan hem om die beslissing te nemen."

Van Brempt werd door de regionale zender ATV gevraagd naar de plannen van de SP.A met de kieslijsten in Antwerpen. In die kieskring heeft de partij verschillende vrouwelijke kopstukken, met onder naast Van Brempt ook Monica De Coninck, Yasmine Kherbache en Caroline Gennez.

"Maar onze bekendste man heeft ons een beetje verlaten na de gemeenteraadsverkiezingen", zegt Van Brempt op ATV. Janssens liet na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vorig jaar verstaan dat hij even geen rol wou spelen in de politiek. "Ik hoop dat Patrick Janssens ons zal steunen bij de komende verkiezingen, maar het is uiteraard aan hem om die beslissing te nemen."