"Problemski hotel" van Verhulst wordt verfilmd

Het boek "Problemski hotel" van Dimitri Verhulst wordt verfilmd door Manu Riche. Dat meldt Het Nieuwsblad en is bevestigd door productiehuis Cassette for Timescapes. De film zal uitkomen in de kerstperiode van 2015.

In "Problemski hotel" (2003) schetst Verhulst het leven in een asielcentrum. De verfilming wordt een losse adaptatie van het boek. Er wordt gefocust op het post-migratietijdperk, "waarin iedereen van ergens komt of graag ergens anders naartoe wil".

Onder anderen de Amerikaans-Palestijnse danser Tarek Halaby en de Genks-Turkse theateracteur Gökhan Girginol zullen meewerken aan de film. Documentairemaker Manu Riche zal regisseren. De film zal in de zalen komen in de kerstperiode van 2015.

De roman "De helaasheid der dingen" van Dimitri Verhulst werd eerder ook al verfilmd, door regisseur Felix van Groeningen.

Meest gelezen