Genomineerden voor de Klara's zijn bekend

De genomineerden voor de Klara's zijn bekend. De Klara's bekronen het beste uit de Vlaamse klassieke muzieksector van het afgelopen jaar. Op 25 januari worden de winnaars bekendgemaakt.

"Het niveau van heel wat klassieke muziekproducties ligt erg hoog en Vlaamse musici, ensembles, intendanten en dirigenten vinden vlot de weg naar het buitenland. Die aanhoudende evolutie verdient een extra aanmoediging", vinden de organisatoren Klara en het Muziekcentrum Vlaanderen.

Op 25 januari worden vijf awards uitgereikt die het beste uit de klassieke muzieksector van het afgelopen jaar bekronen en een Klara Carrièreprijs die een hele loopbaan onder de aandacht brengt. Nieuw voor deze editie is de publieksprijs die uit alle categorieën gekozen kan worden.

De genomineerden

Jonge belofte van het jaar: Julien Libeer, Revue Blanche, Thomas Baeté

Musicus van het jaar: Daan Vandewalle, Filip Rathé, Werner Van Mechelen

Muziekpersoonlijkheid van het jaar: Bart Demuyt, Chris Maene, Herman Baeten

Muziekevenement van het jaar: Alamire Foundation, Laus Polyphoniae, MAfestival

Vlaamse cd-productie van het jaar: "Balbastre - Pièces de clavecin (1759) - Korneel Bernolet", "32 Foot. The organ of Bach - Bl!ndman (SAX)", "Henry Purcell - How pleasant 't is to love - Scherzi Musicali"