Lokt lelijke kerstboom ramptoeristen naar Krombeke?

Inwoners van Krombeke (Poperinge) maken zich al enkele dagen vrolijk om de kerstboom die in het centrum van hun dorp staat. De metershoge boom springt in het oog omdat er nauwelijks takken aanhangen. "De vorige jaren vonden we altijd iemand die ons een boom cadeau deed, maar dat is dit jaar niet het geval."

In Krombeke kunnen ze zelf lachen met hun kerstboom. Een (intussen verwijderde) Facebookpagina gewijd aan het pronkstuk telde 446 leden, ofwel 61 procent van de totale bevolking. "Ieder jaar zetten we een boom op het rondpunt van Krombeke", zegt Paul Carbon (foto links), secretaris van de plaatselijke feestcommissie. "De vorige jaren kregen we tips van mensen die een geschikte boom wisten staan, maar dit jaar kregen we geen enkele tip binnen. Daarop zijn we zelf op zoek gegaan en hebben we voor dit exemplaar gekozen", zegt hij aan onze redactie.

Dat er met zijn keuze wordt gelachen, deert hem niet. "Er heeft nog niemand tegen mij persoonlijk gezegd dat die boom lelijk is. Maar ik heb ook Facebook en ik lees ook wel de commentaren op die fanpagina. Ik vind dat wel geestig. Misschien dat de uitbater van "Hof van Vlaanderen" (het enige café in Krombeke, red) zich in de handen wrijft als er ramptoeristen komen", lacht Carbon.

lees ook