Meer dan drie miljoen Syrische vluchtelingen

Meer dan drie miljoen Syriërs zijn op de vlucht voor het geweld in hun land. Dat melden de Verenigde Naties. Het Hoog Commissariaat van de Vluchtelingen van de VN (UNHCR) vraagt om een "massale" samenwerking bij de ondersteuning van de gastlanden.
AP2013

Bovenop de geregistreerde vluchtelingen zijn er nog honderdduizenden anderen die nergens geregistreerd zijn, zo zei UNHCR-chef Antonio Guterres in de Jordaanse hoofdstad Amman.

De gastlanden hebben dringend nood aan hulp om te zorgen voor de gezondheid, opleiding en veiligheid van de vluchtelingen. "Zonder de broodnodige steun kunnen verscheidene staten zich gedwongen zien de toegang tot hun land te beperken", zei Guterres.

Tot nu toe is 625 miljoen euro ter beschikking gesteld om de vluchtelingen in de regio te helpen. De kosten voor de kampen in Jordanië, goed voor 600.000 vluchtelingen, worden voor 2013 alleen al op 1,3 miljard euro geschat.

Meest gelezen