Nog steeds zes Belgen vermist op de Filipijnen

Nog zes Belgen zijn vermist op de Filipijnen na de doortocht van tyfoon Haiyan bijna drie weken geleden. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) in een persbericht.

Volgens Buitenlandse Zaken is de situatie voor één man "heel onrustwekkend", omdat hij op het zwaarst getroffen eiland Leyte woonde. Twee andere vermisten verbleven in een gebied waar de storm niet voorbijkwam.

Op basis van getuigenissen ging Buitenlandse Zaken er eerder al van uit dat één man is omgekomen. "Maar zijn lichaam werd nog niet gevonden", klinkt het.

Consulaire medewerkers in de Filipijnen blijven contact zoeken met de vermiste Belgen, zegt Buitenlandse Zaken. Vlak na de doortocht van de tyfoon op 9 november konden ongeveer 300 Belgen niet bereikt worden.