Nr. 3 - "Gemiddeld lukt het mij na 2.000 pogingen"

Bloed, zweet en tranen. En drie jaar van zijn leven. Dat is kort samengevat wat Slade Manning heeft opgeofferd om een memorabel filmpje te maken. Te zien is hoe hij de kunst van trick shots met een pingpongbal tot in de perfectie beheerst. "Soms lukte het mij na 500 pogingen en soms duurde het wel tien keer zo lang."

"Ik laat de camera gewoon draaien, wanneer ik eraan begin", zegt Manning in de Amerikaanse pers. "Wanneer de trick shot is gelukt, wis ik alle mislukte pogingen tot alleen de gelukte worp overblijft. En zo heb ik dat tientallen keren gedaan voor deze video.  Gemiddeld heb ik 2.000 pogingen nodig. Mijn eerste worp dateert van drie jaar geleden", lacht hij.

De stunt na 16 seconden (zie onderaan) was de lastigste van allemaal. "De eerste dag deed ik er enkele uren over, maar zonder succes. Uiteindelijk sloeg ik het balletje pas op de vijftiende dag perfect. De richting zat goed, de snelheid zat goed en het balletje kwam in het glas terecht."

Waarom doet een mens zoiets?

Simpel. Omdat het gewoon leuk is. "In 2009 was ik mijn neef aan het filmen tijdens het golfen en toen bekroop mij de gedachte dat het veel plezanter is om moeilijke slagen tot een goed einde te brengen. En in plaats van golfballetjes, koos hij voor pingpongballetjes. "Als mensen zeggen dat dit zinloos en puur tijdverlies is, dan kan ik daar niets tegenin brengen. Het is gewoon iets wat ik graag doe in mijn vrije tijd, een hobby."

lees ook