Nu ook Mediacademie voor audiovisuele sector

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) heeft vandaag de Mediacademie voor de audiovisuele sector gelanceerd. Dat platform voorziet begeleiding en opleiding van mensen in de audiovisuele sector. Minister Lieten investeert voor 750.000 euro in de academie.

Eerder werd al een gelijkaardige Mediacademie opgericht voor de geschreven pers. Nu is er dus ook een academie voor de audiovisuele sector. De academie wordt beheerd door mediarte.be, het sociale fonds met daarin o.a. alle radiozenders, tv-stations en productiehuizen.

De academie moet een platform zijn voor opleidingen in de audiovisuele sector. Zenders, productiehuizen, maar ook individuele werknemers en freelancers zullen bij de Mediacademie kunnen aankloppen voor opleidingen.

"In onze hoogtechnologische en snel evoluerende sector is bijscholing noodzakelijk", zegt Jan Vermoesen, directeur van mediarte.be. Volgens minister Lieten past de oprichting van de audiovisuele afdeling binnen het opzet "om tot een volwaardig platform van opleidingen te komen voor de hele mediasector".