Skelet van diplodocus "Misty" voor bijna half miljoen euro geveild

Het zeventien meter lange skelet van een Diplodocus longus is woensdag bij een veiling in het Britse plaatsje Billingshurst voor 400.000 Britse pond (480.000 euro) van eigenaar veranderd. Dat heeft het veilinghuis Summers Place meegedeeld.
AP2013

De verkoopprijs bleef daarmee iets onder de verwachtingen, want experts hadden gehoopt dat het skelet van dinosauriër, die "Misty" genoemd werd, tot 700.000 euro zou opleveren.

Toch laat het veilinghuis weten dat het erg tevreden is over de opbrengst. Wie het skelet gekocht heeft, kon evenwel niet worden meegedeeld. "Maar ik kan je wel verzekeren dat het skelet aan het publiek tentoongesteld zal worden", zegt een vertegenwoordiger van Summers Place.

De Diplodocus longus is een van de grootste dieren die ongeveer 150 miljoen jaar geleden op de aarde rondliepen. De dinosauriër is erg herkenbaar door zijn lange nek en ook erg lange staart.

De botten van "Misty" werden opgegraven in de Amerikaanse staat Wyoming en zijn in Nederland en Groot-Brittannië weer in elkaar gepuzzeld. Het is een van de weinige zo goed als volledige skeletten van de soort.