Sterrenchef Viki Geunes in beroep vrijgesproken

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de chef-kok Viki Geunes vrijgesproken van het belemmeren van een sociale controle in zijn restaurant 't Zilte. Eerder was Geunes veroordeeld tot een boete van 7.590 euro effectief.
BELGA/VANLATHEM

Eind augustus 2011 stapten drie controleurs van de sociale inspectie het restaurant 't Zilte in het MAS in Antwerpen binnen. Ze wilden het aanwezige personeel controleren, maar het kwam daarbij tot een discussie tussen chef-kok Viki Geunes en een van de inspecteurs.

Over wat zich daarna afspeelde, zijn er verschillende versies. Volgens de controleurs zou Geunes zich agressief en arrogant hebben opgesteld, waardoor slechts vijf werknemers konden worden geïdentificeerd. Volgens de verdediging van Geunes heeft de controleur in kwestie de inspectie zelf stopgezet na de ruzie en zou hij daarna een subjectief proces-verbaal hebben opgesteld.

Geunes wees hoe dan ook een minnelijke schikking van 1.500 euro af en werd begin dit jaar door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een boete van 75.900 euro, waarvan hij een tiende effectief moest betalen.

De kok ging daarop in beroep en heeft nu gelijk gekregen van het hof van beroep in Antwerpen.