Volvo Gent: "Waarom BMW's voor parlementsleden?"

Het federale parlement bespaart en dat treft ook het wagenpark. Parlementsleden kunnen geen beroep meer doen op een Audi A8, maar moeten het voortaan stellen met een BMW5. Volvo Gent reageert verbaasd en ontgoocheld op het nieuws. "Men kon meer besparen en ecologisch een betere keuze maken", klinkt het.
De Volvo S60 wordt door Volvo Gent genoemd als alternatief.

De overstap van de Audi A8 naar de kleinere BMW5 is een onderdeel van een besparingsronde, die Kamervoorzitter André Flahaut (PS) trots uit de doeken deed in de Franstalige krant L'Echo. Dat bericht kwam bij de Belgische autobouwer Volvo Gent in een verkeerd keelgat terecht. Vakbonden en directie hebben zelfs samen een open brief geschreven naar de Kamer.

"Als burger juichen we besparingen op overheidsuitgaven toe", laat Volvo Gent weten. "Wat ons echter verbaast en ontgoochelt is dat de overheid er niet voor kiest om een onderneming te steunen die straks 50 jaar lang in België investeert."

De Gentse fabriek noemt de modellen S80, S60, XC60 en V60 Plug-in Hybrid "maatschappelijk meer verantwoorde keuzes". "De auto's kosten minder, verbruiken minder en stoten beduidend minder CO2 uit", klinkt het.

"Maar vooral zou het een signaal zijn naar onze Zweedse moedermaatschappij, die jaar na jaar miljoenen investeert in België, en naar onze 5.000 medewerkers en die van onze talrijke leveranciers, dat de auto's die zij maken waardig bevonden worden om door de verkozenen des volks gebruikt te worden."