Washington Post verkoopt hoofdkwartier in hoofdstad

De Amerikaanse krant Washington Post gaat het hoofdkwartier nabij het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad verkopen aan een immobiliënkantoor voor 159 miljoen dollar (117,14 miljoen euro). Dat heeft de krant bekendgemaakt op zijn website.
AP2013

"Het akkoord moet afgesloten worden in het einde van maart 2014", aldus de krant. De koper is Carr Properties.

De krant, die door de stichter van webwinkel Amazon is gekocht voor 250 miljoen dollar (184 miljoen euro), zal het gebouw blijven huren tot een nieuw hoofdkwartier is gevonden. Die zoektocht is "opgestart voor (Jeffrey) Bezos de krant kocht", klinkt het.

Het is in dat gebouw dat de journalisten Carl Bernstein en Bob Woodward hun artikels over het Watergate-schandaal schreven. President Richard Nixon zag zich door het schandaal genoodzaakt af te treden in 1974.