Zeker 7 doden bij aardbeving nabij Iraanse kerncentrale

Bij een aardbeving in Zuid-Iran zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen. Zeker 30 anderen werden met verwondingen naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht. Volgens het staatspersagentschap IRNA is de materiële schade aanzienlijk.

De aardschok met een kracht van 5,7 vond plaats in de Zuid-Iraanse provincie Bushehr, waar zich ook de eerste kerncentrale van het land bevindt. Het epicentrum lag in de stad Borazjan, maar volgens het persbureau Fars was de beving in bijna heel de provincie te voelen.

In verschillende steden liepen de inwoners uit vrees voor naschokken hun huis uit en de straat op. De kerncentrale Bushehr ligt in het zuidwesten van het land aan de Perzische Golf. Ze werd in 2011 als eerste Iraanse kerncentrale op het elektriciteitsnet aangesloten.

Met zijn bevolking van 100.000 mensen ligt Borazjan ongeveer 60 kilometer ten noorden van de kerncentrale Bushehr. In april van dit jaar was er al een aardbeving in de provincie Bushehr, waarbij meer dan 30 mensen omkwamen. De kerncentrale liep ook toen geen schade op.