Zeker een dode bij rellen in Egyptische hoofdstad Caïro

In de Egyptische hoofdstad Caïro is minstens een dode gevallen bij rellen tussen studenten en de veiligheidsdiensten. De betogers protesteerden tegen een vonnis waarbij een groep jonge vrouwen eerder vandaag veroordeeld werd tot zware gevangenisstraffen.

De demonstratie vond plaats bij een universiteit in Caïro. De veiligheidsdiensten gebruikten traangas en waterkanonnen om de betogende studenten uit elkaar te drijven. Er zou zeker één dode gevallen zijn en een tiental gewonden. Verschillende betogers werden opgepakt.

De betogers protesteerden tegen een vonnis dat eerder vandaag werd uitgesproken tegen een groep jonge vrouwelijke demonstranten. De vrouwen, onder wie enkele minderjarige tienermeisjes, kwamen vorige maand in de havenstad Alexandrië op straat om steun te betuigen aan de afgezette president Mohammed Morsi. Ze werden veroordeeld tot gevangenisstraffen tot elf jaar, omdat ze de nieuwe wet overtraden die betogingen zonder toestemming van de politie verbiedt.