"Geen extra ontslagen bij Tenneco"

De vakbonden bij de schokdemperproducent Tenneco in Sint-Truiden houden vandaag een 24 urenstaking. Ze eisen duidelijkheid over de geruchten dat de helft van het personeel ontslagen zou worden. De directie ontkent met klem de nieuwe geruchten als zou er meer personeel ontslagen worden dan eerder aangekondigd en betreurt de staking.

De vakbonden reageren op een artikel in de Spaanse pers, waarin wordt verteld dat er een tweede plan zou bestaan waarbij niet 250 maar de helft van het personeel in Sint-Truiden (600 mensen) zou verdwijnen. Tenneco had in september aangekondigd dat de fabriek in Gijón dicht gaat (230 mensen) en er in Sint-Truiden tot 250 jobs kunnen sneuvelen.

De bonden hadden uitleg gevraagd aan de directie van Sint-Truiden, maar een deel van het personeel wou die toelichting niet afwachten. Vandaar de staking, hoewel niet alle afgevaardigden erachter stonden.

De directie ontkent intussen met klem dat een hoger aantal dan de eerder genoemde 250 jobs bedreigd zou zijn. "Ik kan moeilijk een oordeel vellen over wat er gebeurt in de Spaanse pers, maar ik kan wel absoluut bevestigen dat dat de intentie die we op 5 september aan onze mensen hebben meegedeeld, ongewijzigd blijft", zegt directeur Tom Valckenaers.

"Het is onze intentie om samen met de vakbonden een oplossing uit te werken voor de getroffen werknemers. We kunnen enkel bevestigen dat er geen wijziging is van onze kant."

De bedrijfsleiding van Sint-Truiden wil zich richten op technologisch geavanceerde producten met potentieel voor groei op lange termijn.