Bankdirecteur en ondernemer blijven vast voor miljoenendiefstal

De voormalige bankdirecteur van BNP Paribas Fortis in Oudenburg, die ongeveer drie miljoen euro zou hebben gestolen van zijn klanten, blijft in de cel. De man zit sinds dinsdag vast, samen met een ondernemer uit Oostende. De ondernemer zou de bankdirecteur gechanteerd hebben en zo een deel van het verduisterde geld hebben opgestreken.

Het gerecht startte enkele maanden geleden een onderzoek naar de bankdirecteur uit Oudenburg na een klacht van een belegger. Die had opgemerkt dat zijn geld van zijn rekening bij BNP Paribas Fortis in Oudenburg was verdwenen.

Uit het onderzoek blijkt dat de bankdirecteur samen met een ondernemer uit Oostende risicovolle beleggingen had uitgevoerd met het geld van de gedupeerde.

De bankdirecteur gebruikte het geld onder meer voor bezoeken aan bordelen. De ondernemer zou hebben gedreigd om weinig verhullende foto's van de bankdirecteur te verspreiden, waarop de bankdirecteur hem "zwijggeld" zou hebben toegeschoven.

De raadkamer van Brugge heeft beslist dat beide heren in de cel moeten blijven.