Britse acteur Lewis Collins overleden

De Britse acteur Lewis Collins is gisteren op 67-jarige leeftijd overleden. Collins, die vooral bekend is van zijn rol in "The professionals", stierf na een lange strijd tegen kanker. Dat meldt zijn manager aan de Britse tv-zender BBC.

"Hij is vredig gestorven in zijn huis in Los Angeles, omringd door zijn familie", zei zijn manager aan BBC. "We vragen iedereen de privacy te respecteren in deze moeilijke tijd."

Collins is vooral bekend van de Britse politieserie "The professionals". De reeks werd uitgezonden tussen 1977 en 1983 en ging over twee Britse agenten die terrorisme moesten bestrijden. Collins speelde de rol van William Bodie, een van de twee agenten. De rol van de andere agent werd vertolkt door Martin Shaw.

"We werkten vier jaar samen aan de reeks", zei Shaw die goed bevriend raakte met Collins tijdens de opnames. "De reeks is een icoon in de Britse tv-geschiedenis geworden. Collins zal door veel mensen herinnerd worden als deel van hun jeugd. Ik wens de familie veel sterkte toe."