Cowboy Henk op stripfestival Angoulême

De Vlaamse stripheld Cowboy Henk is geselecteerd voor de "Erfgoedselectie" op het 41e internationale stripfestival in het Franse Angoulême. De stripfiguur met de gele kuif van tekenaar Herr Seele en scenarist Kamagurka is de enige Belgische vertegenwoordiger in competitie.

Op het festival worden negen prijzen uitgereikt. Cowboy Henk dingt mee naar de "Fauve d'Angoulême - Erfgoedprijs", een prijs die een stripalbum beloont voor zijn waarde voor de stripwereld.

Tot 2012 waren de avonturen van Cowboy Henk elke week te lezen in het weekblad Humo. Sinds april van dit jaar verscheen het werk van Herr Seele ook in het Frans. Meteen ook de reden waarom deze Vlaamse strip aanwezig is op het stripfestival in Angoulême.

Het stripfestival in Angoulême loopt van 30 januari tot 2 februari.