Labo gerechtelijke politie Antwerpen voert actie

Het personeel van het laboratorium van de federale gerechtelijke politie in Antwerpen heeft vanmorgen actiegevoerd. De vakbonden klagen aan dat er te weinig financiële middelen zijn en dat er een schrijnend tekort aan personeel is.

Het laboratorium van de federale gerechtelijke politie is belangrijk in allerhande politieonderzoeken. Maar er zijn te weinig financiële middelen en er is ook een groot personeelstekort, zeggen de vakbonden.

"Nu verzetten 14 werknemers eigenlijk het werk van 28 mensen. U begrijpt dat dit met 14 mensen echt onmogelijk is. Ze zitten tot over hun oren in het werk en doen dagen die niet meer menselijk zijn. Op andere plaatsen zou al lang het werk neergelegd zijn", zegt Michel Goyvaerts van de politievakbond NSVP.

Er is nu een stakingsaanzegging ingediend, wat betekent dat er binnen enkele weken ook effectief gestaakt kan worden.