Liefde voor gans redt agressieve hond van spuitje

Het lijkt het perfecte scenario voor een nieuwe Disneyfilm, maar wat zich afspeelt in een dierenasiel in Somerset is bittere ernst. Een agressieve reddingshond die op het punt stond te worden afgemaakt, is op het nippertje zijn agressiviteit verloren. De reden? Hij is verliefd geworden op Geraldine, een gans van wie hij sinds kort onafscheidelijk is.
© Fran Stothard / SWNS.com

Voor de komst van Geraldine was Rex de Duitse scheper onhandelbaar. "In zijn vorige verblijf heeft hij zijn verzorgers meerdere keren gebeten en ook bij ons was hij steeds agressief. Er kwamen twee mensen aan te pas om hem te voederen", zegt Sheila Brislin van het asiel. "Een iemand moest hem afleiden, terwijl de andere het voedsel in zijn kooi gooide."

Maar dit veranderde helemaal toen Geraldine in zijn leven kwam. "We waren bevreesd dat hij de gans zou doden, vermits het dier op zijn territorium rondliep. Maar het liep helemaal anders. Al van bij hun eerste ontmoeting was er alleen sprake van affectie en niet van agressie."

"Het is heel komisch om hen samen te zien. Volgens mij is het echt pure liefde tussen die twee", zegt Brislin in de Daily Mail. Overal waar hij gaat, gaat zij mee. Zelfs als we hem komen halen om buiten te wandelen, moeten we haar meenemen."

Rivaliteit

Wie niet zo blij is met de opvallende romance, is Vera. Ook een Duitse scheper en voor de komst van Geraldine de partner van Rex. "Zij voelt zich nu uitgesloten door Geraldine. Die laatste laat duidelijk merken dat ze niets moet weten van Vera en dat Rex van haar is. Als Vera ook maar in de buurt van Rex komt, is Geraldine daar om haar aan te vallen."

© Fran Stothard / SWNS.com
© Fran Stothard / SWNS.com
© Fran Stothard / SWNS.com

lees ook