Motard die 237 km/uur reed op E40 voor de politierechter

Een 27-jarige arbeider uit Tienen is vrijdag op de Leuvense politierechtbank veroordeeld tot zes maanden rijverbod, waarvan vijf met uitstel over drie jaar en 1.200 euro boete, waarvan 900 euro met uitstel over drie jaar. De laagvlieger was geflitst toen hij met zijn motorfiets met maar liefst 237 km/uur over de E40 in Haasrode (Oud-Heverlee) scheurde.

Het was volgens de politierechter één van de hoogste snelheidsovertredingen waarmee de rechtbank tot nu toe werd geconfronteerd. "Wat ben ik blij om u te zien", opende de politierechter. De beklaagde verklaarde dat hij met zijn broer een ritje aan het maken was en dat hij zich uitgedaagd voelde door een wagen en daarom zo snel reed.

De procureur had geen begrip voor de situatie. "De E40 is geen racebaan. Dacht u dat u een vliegtuig was dat ging opstijgen? Wat me stoort is dat het niet uw eerste snelheidsovertreding is", aldus de procureur.

De motard opperde dat hij ondertussen een cursus voor snelheidsovertreders had gevolgd bij het BIVV en dat hij besefte hoe gevaarlijk hij reed. "Hebt u nu echt een cursus nodig om te beseffen dat dit niet kan en dat er weinig van u overblijft als u een ongeval hebt met deze snelheid? U bent één van die paria's die motorrijders een slechte naam bezorgt", vuurde de rechter op de beklaagde af. "Ik rijd niet meer met de motor, ik rijd nu met een Seat Leon", besloot de beklaagde.