Ongepubliceerde verhalen JD Salinger ongewild online

Drie ongepubliceerde verhalen van de Amerikaanse schrijver JD Salinger zijn online geplaatst. De schrijver, die op 27 januari 2010 overleed, liet de verhalen na aan twee universiteiten. Hij wou dat ze pas 50 jaar na zijn dood gepubliceerd zouden worden.

Het gaat om de verhalen "Paula", "Birthday" en "The ocean full of bowling balls". Salinger schonk die verhalen aan twee Amerikaanse universiteiten met de voorwaarde dat ze pas vijftig jaar na zijn dood gepubliceerd zouden worden. Aangezien Salinger in 2010 overleed zou dat pas in 2060 zijn.

De verhalen werden in september van dit jaar aangeboden op de website eBay onder de naam "Three stories". Nu is er een ingescande kopie van de werken te vinden op het internet. Volgens kenners gaat het om authentieke transcripties.

Salinger is vooral bekend van zijn roman "The catcher in the rye" uit 1951. Het boek vertelt het verhaal van de opstandige tiener Holden Caulfield, een van de belangrijkste antihelden uit de Amerikaanse literatuurgeschiedenis.