Student overleden bij ongeluk in Hasselt

Aan de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt is vrijdagmorgen een 22-jarige jongeman om het leven gekomen bij een aanrijding door een bus. Het slachtoffer zat volgens getuigen gehurkt op de busbaan in de buurt van de Handelsschool.

Het ongeluk gebeurde iets voor 6 uur vanochtend. Enkele auto's konden de man ontwijken, maar een aankomende lijnbus had de jongen te laat zien zitten. De student was op slag dood. Het parket van Hasselt onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval. Het gerechtelijke labo en een wetsgeneesheer zijn ter plaatse geweest om de omstandigheden te onderzoeken.

De lokale politie zorgde voor in slachtofferbejegening voor de nabestaanden van het slachtoffer en voor de chauffeur van de lijnbus, die erg onder de indruk was. Het ongeval veroorzaakte ook verkeershinder op de grote ring.