VBO is gematigd positief over relanceplan

De werkgeversorganisatie VBO reageert voorzichtig positief op het relanceplan dat de regering-Di Rupo vanavond heeft aangekondigd. Topman Pieter Timmermans vindt wel dat er aan drie voorwaarden moet worden voldaan.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen denkt aan de belangen van zijn leden en schuift voorwaarden naar voor. "Die btw-verlaging moet op 1 januari kunnen ingaan", vindt Timmermans. "Dan heeft dat nog effect voor de private sector, anders bijna niet.

De loonmarge mag voor hem in elk geval niet worden verhoogd, "met andere woorden een lastenverlaging laten tenietdoen door een loonsverhoging."

"Ten derde het is ook zo dat men op federaal niveau de btw verlaagt en de concurrentiekracht verbetert, maar men mag niet op regionaal niveau weer de distributietarieven gaan verhogen waardoor het een vestzak-broekzakoperatie zou worden."