Winkels Free Record Shop open in kerstperiode

De 68 Belgische winkels van Free Record Shop blijven tijdens de kerstperiode nog zeker open. Vorige week heeft de multimediaketen in België het faillissement aangevraagd. Door de financiële steun van de Britse investeringsmaatschappij Hilco Capital blijven de winkels voorlopig open.

Vorige week vroeg de Belgische afdeling van de keten het faillissement aan. De Britse maatschappij Hilco Capital zal tot 4 miljoen euro werkkapitaal en voorraden verschaffen aan Free Record Shop België. Dat garandeert dat de winkels zeker openblijven tijdens de kerstperiode. De eerste producten zouden dit weekend al geleverd worden.

"Hilco Capital heeft een akkoord getekend met de curatoren van Free Record Shop. Het zal samenwerken met de directie en de leveranciers om zo de toestand van Free Record Shop te stabiliseren en opnieuw de winkels te bevoorraden. Er zal een belangrijke campagne gevoerd worden om de verkoop van cd's en dvd's tijdens de eindejaarsperiode te promoten", luidt het in een mededeling.

De investeringsmaatschappij zal ook gesprekken aanknopen met de werknemers, de leveranciers en de directie om zo een herstructureringsplan uit te werken "en zo de keten weer op poten te zetten". Dat plan zal in december worden voorgelegd aan de curatoren. Tegen dan zou de knoop moeten worden doorgehakt over een definitieve overname.

Hilco Capital is een van de kandidaten om de Free Record-keten over te nemen.