Zo weinig mogelijk e-mails versturen op "e-mailloze vrijdag"

Het is vandaag "e-mailloze vrijdag". Mensen en bedrijven worden opgeroepen om vandaag geen of zo weinig mogelijk e-mails te versturen. Initiatiefnemer, communicatieconsultant Gunnar Michielssen, wil mensen laten nadenken over ons e-mailgebruik.

"Een recente studie heeft aangetoond dat een werknemer per werkdag gemiddeld 72 mails ontvangt en er 33 verzendt", zegt Michielssen. Volgens hem rekende het consultancybedrijf McKinsey uit dat een werknemer in een kantoorfunctie gemiddeld 28 procent van de tijd bezig is met het lezen en beantwoorden van e-mails. "Het grote probleem met e-mails is niet het grote aantal, maar het feit dat e-mail gebruikt wordt als instant communicatiemiddel", besluit Michielssen.

Het is al de zesde keer dat er een e-mailloze vrijdag wordt georganiseerd.