"Front WOI hopelijk in 2016 Unesco-Werelderfgoed"

"Tegen de zomer van 2016 wordt het oorlogsfront van de Eerste Wereldoorlog mogelijk erkend als werelderfgoed bij Unesco." Dat hoopt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), die in Londen is voor de overdracht van zandzakjes met grond van de Britse oorlogskerkhoven in West-Vlaanderen.

Bij de overdracht van die zandzakjes gaf Vlaams minister-president Peeters een toespraak. "Dit symboliseert de thuiskomst van de zonen van Groot-Brittannië die niet terugkeerden van Flanders Fields", zegt hij.

"De erkenning van de hele frontlijn als werelderfgoed zou een sterke boodschap zijn dat we nooit zullen vergeten wat bijna 100 jaar geleden is gebeurd." Peeters zegt dat hij vorderingen ziet in de aanvraag bij de Unesco, een dossier dat minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) opvolgt. Vlaanderen werkt voor die erkenning samen met onder meer Frankrijk.