Australische tiener (18) gedood door haai

In Australië is een tiener gedood door een haai. De 18-jarige jongeman werd nog op het strand gesleept, maar er kon geen hulp meer baten. Het gaat om de tweede dodelijke aanvaring met een haai in Australische wateren in korte tijd.
Image license supplied to Caters from source
(archiefbeeld)

Het slachtoffer was zo'n 100 meter van de kust aan het bodyboarden met zijn vrienden. Bodyboarden is een vorm van surfen op een kortere plank waarbij de surfer op het board gaat liggen, in plaats van er op te gaan staan. De jongeman werd door de haai gebeten in zijn benen. Zijn vrienden hebben hem nog op het strand kunnen slepen, maar daar is hij overleden.

Het is het tweede dodelijke haaienincident in Australië deze maand. Op 23 november nog is een 35-jarige surfer gedood door een haai. Het is erg uitzonderlijk dat dodelijke incidenten met haaien elkaar zo snel opvolgen. Gemiddeld is er in Australië een dodelijke aanval per jaar.