Buschauffeur krijgt messteek in het gezicht in Verviers

Een buschauffeur van de Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC heeft vrijdagavond een messteek in het gezicht gekregen in Verviers. Dat heeft Carine Zanella, woordvoerster van TEC Luik-Verviers, bevestigd. De chauffeurs van de stelplaats Verviers, de enige die niet hadden deelgenomen aan de staking in de regio, legden daarop het werk neer. Vandaag rijden ze wel opnieuw uit.

De chauffeur kreeg een of twee messteken in het gezicht toen hij wilde tussenbeide komen tijdens een hevige ruzie aan boord van zijn bus, legt de woordvoerster uit. Op de bus zaten op dat moment veel studenten die onderweg waren naar een feestje.

Volgens de krant La Meuse Verviers stond de bus op het moment van de feiten net aan een ziekenhuis. De chauffeur kon dus onmiddellijk verzorgd worden. De dader zou geïdentificeerd zijn op basis van beelden van camera's op het voertuig.