Een dode en vier gewonden bij ongeluk met kabelbaan

In het bekende Tsjechische skistation Spindleruv Mlyn zijn een dode en vier gewonden gevallen toen een cabine van een kabelbaan neerstortte op een chalet. Onder de vier gewonden zijn twee kinderen.

De slachtoffers bevonden zich aan boord van een kabelbaan die normaal alleen gebruikt wordt voor het vervoer van goederen van en naar de hoger gelegen chalets. De cabine waarin de slachtoffers zijn bevonden viel van een hoogte van twintig meter naar beneden.

"Op het ogenblik van het ongeluk waren er vijf mensen in de cabine, drie volwassenen en twee kinderen", aldus een politiewoordvoerder. "Een volwassene was op slag dood. Twee vrouwen en twee kinderen raakten gewond. Een van de kinderen is er erg aan toe."

Spindleruv Mlyn ligt zo'n 120 kilometer ten noordoosten van Praag. Het is een van de bekendste skistations van de Tsjechische Republiek.