Iedere snor begint "zoals op de babyhuid van prins George"

Movember, de actie waarbij mannen hun snor laten staan om aandacht te vestigen op een vroege opsporing van onder meer prostaatkanker, loopt vandaag op zijn einde. Een van de opmerkelijkste bijdrages in dit verband werd ongetwijfeld door Australiër Benjamin Judd geleverd. Iedere dag publiceerde hij een foto van zichzelf met groeiende snor, in eenzelfde (gezichts)houding als een bekend iemand met ongeveer dezelfde begroeiing onder de neus. Beginnen deed hij met prins George, eindigen doet hij met de zwaar besnorde Ron Swanson.

Dagelijks spendeerde Judd een dertigtal minuten om zijn foto juist te krijgen. Hierbij kreeg hij de hulp van zijn echtgenoot. Met zijn initiatief zamelt hij geld in voor de opsporing van kanker. Zijn (gezichts)poses verschenen in ieder geval de afgelopen weken wereldwijd op nieuwsmedia.

Want met zijn foto’s wist hij duidelijk de aandacht te trekken. Van prins George (grote foto boven), over Justin Bieber en Ed Westwick, tot Cuba Gooding Jr. (zie foto’s onderaan), om maar enkele te noemen, Judd probeerde zo goed mogelijk hun pose én gelijkaardige snor te imiteren.

"Om inspiratie te krijgen gebruik ik Google en hoop dat ik wat kleren heb liggen die ik voor de foto kan gebruiken. Op die manier praat ik kijkers op een creatieve manier een schuldgevoel aan, waardoor ze in hun zakken naar geld tasten", aldus de man uit Brisbane aan nieuwswebsite Courier Mail.

"Bovendien is deze maand ideaal om je gezichtshaar te laten staan zonder als absurd te worden omschreven. Wat ik andere mannen aanraad? Behandel je snor als een tuin, namelijk met veel water en veel zonneschijn."

De uiteindelijke bedoeling is dus vandaag een volwaardige snor te hebben, zoals die van Ron Swanson uit de tv-serie "Parks and recreation". De volledige maandcollectie kunt u hier bekijken.

lees ook