Moody's plaatst rating Griekenland twee trappen hoger

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van Griekenland verhoogd. De rating voor het Zuid-Europese land werd aangepast van "C" naar "Caa3", zo heeft Moody's meegedeeld. De verhoging met twee trappen gaat gepaard met een "stabiele" outlook.

De kredietbeoordelaar wijst voor zijn beslissing onder meer naar de significante besparingen die zijn gerealiseerd ondanks de lage groei en politieke onzekerheid. "Moody's verwacht dat de regering haar doelstelling zal halen van een primair evenwicht dit jaar en dat er in 2014 een overschot zal zijn", klinkt het.

Moody's had Griekenland in mei 2012 op rating "C", de allerslechtste rating in zijn tabel, gezet.

De andere ratingagentschappen, Fitch en Standard & Poor's, verhoogden hun rating voor Griekenland eerder al.