Pixies zet interimbassist op de keien

De Amerikaanse bassiste Kim Shattuck maakt niet langer deel uit van de Amerikaanse rockgroep Pixies. Shattuck werd in juli voorgesteld als vervanger van Kim Deal. Via Twitter en Facebook laat ze weten dat het avontuur al over en uit is.

Kim Shattuck was de voorbije maanden aan de slag bij de Amerikaanse rockgroep Pixies. De muzikante verving Kim Deal tijdens de tournee van de band.

"Ik ben heel teleurgesteld nu ik besef dat mijn tijd bij Pixies al voorbij is. Het was een geweldige ervaring", meldt Kim Shattuck.

Shattuck is al jaren zangeres en gitartist bij haar band The Muffs. In februari brengt The Muffs een nieuw album uit. De reden van de breuk met Pixies is niet bekend. Het eerstvolgende concert van Pixies vindt plaats op 15 januari in Toronto in Canada.