Politie start bobcampagne met grootscheepse controles op Brusselse Ring

De federale en lokale politie hebben vrijdagnamiddag en -avond een grootscheepse controleactie gehouden aan de op- en afritten van de Brusselse Ring. Tussen 16.00 en 23.00 uur controleerden zowat 280 agenten op niet minder dan 71 plaatsen op alcohol- en druggebruik achter het stuur. De grote controleactie was meteen het startschot van de jaarlijkse eindejaars-bobcampagne. De komende twee maanden, tot 27 januari 2014, zullen de politiediensten regelmatig controleacties houden. Dat meldt de federale politie.

Rijden onder invloed blijft één van de hoofdoorzaken van dodelijke of zware verkeersongevallen, aldus de federale politie. Vijfentwintig procent van de doden op de weg zijn gerelateerd aan rijden onder invloed en de politie maakt van de strijd tegen dronken rijden dan ook één van haar dagelijkse prioriteiten.

Uit de statistieken blijkt daarnaast ook dat er een duidelijke stijging is van het aantal ongevallen met lichamelijke schade en het aantal automobilisten onder invloed vanaf een vrijdagnamiddag. Dat was voor de politie reden genoeg om de eerste grote bobcontrole deze vrijdagnamiddag en -avond te organiseren.