"Fast & furious"-acteur Paul Walker komt om in auto-ongeval

Acteur Paul Walker is omgekomen bij een auto-ongeval. De 40-jarige Amerikaan verwierf vooral naambekendheid dankzij de "Fast & furious"-films over straatraces. De opnames voor de zevende film in die reeks waren volop aan de gang.
Supplied by Capital Pictures

De Porsche waarin Walker zat, botste tijdens een liefdadigheidsevenement tegen een boom en vloog in brand (foto onder). De acteur zat niet achter het stuur.

Walker was een grote liefhebber van snelle auto's. Hoewel hij ook in "Into the blue" en in "Flags of our fathers" van Clint Eastwood acteerde, is hij vooral bekend van de "Fast & furious"-films. De opnames voor de zevende film in die reeks waren volop aan de gang.

In Hollywood wordt erg aangeslagen gereageerd op het nieuws. "We zijn er het hart van in", klinkt het bij filmstudio Universal Pictures. "Paul was een van de meest geliefde en gerespecteerde leden van onze "studiofamilie". Hem verliezen is verschrikkelijk voor ons, voor iedereen die meewerkte aan de "Fast & furious"-films en voor alle fans." Ook Vin Diesel, zijn collega uit de filmreeks, reageert erg aangeslagen. "Ik ga je erg missen, brother, ik weet niet goed wat te zeggen."