FARC gaat "voetballen voor vrede" met Valderrama

De Colombiaanse rebellengroep FARC gaat meedoen aan een "voetbalwedstrijd voor de vrede". Dat gebeurt op uitnodiging van de voormalige voetbalster Carlos Valderrama.

Vertegenwoordigers van de FARC onderhandelen momenteel met de Colombiaanse regering over een vredesakkoord. Ze sloten al verschillende deelakkoorden, maar de vredesdeal is nog niet rond. Een akkoord zou een einde maken aan meer dan 50 jaar van gewapend conflict.

Carlos Valderrama, de vroegere kapitein van het nationale elftal van Colombia, zet zich in voor de slachtoffers van de burgeroorlog. Hij heeft de FARC uitgenodigd om te voetballen voor de vrede. De eerste wedstrijd wordt in Cuba gespeeld, daar vinden ook de vredesonderhandelingen plaats. De FARC laat weten dat ze ook een wedstrijd voor vrouwen willen en ze willen ook een wedstrijd op Colombiaanse bodem.