Green Day plant een pauze na wereldtournee

De Amerikaanse punkrockgroep Green Day heeft aangekondigd dat de band een break gaat nemen na de laatste concerten van de wereldtournee. De band speelt in februari en maart nog een reeks optredens in Australië.
Copyright: Olivier Bourgi

"We gaan in februari en maart optreden in Australië en daarna stoppen we er even mee. Het is leuk om eens wat andere dingen te doen. Als we dan weer iets met Green Day doen, dan zijn onze batterijen opgeladen", zei frontman Billie Joe Armstrong in een interview met BBC Radio 2.

Green Day brak midden de jaren 90 door met het album "Dookie". Het album bevat de singles "Longview", "Basket case" en "When I come around". In 2004 oogstte Green Day succes met het album "American idiot" en vorig jaar bracht de band drie albums uit ("Uno", "Dos" en "Tres"). De groep heeft wereldwijd al meer dan 65 miljoen albums verkocht.