Website van "Obamacare" werkt nu toch

In de Verenigde Staten werkt de website waar Amerikanen zich kunnen inschrijven voor de verplichte federale ziekteverzekering, nu toch naar behoren. De problemen met de site hebben de populariteit van president Barack Obama aangetast.

Begin oktober werd met veel tromgeroffel de federale ziekteverzekering, ook Obamacare genoemd, ingevoerd in de Verenigde Staten. Van de eerste dag werd de website, waar mensen zich konden inschrijven, echter geteisterd door tal van technische problemen.

Dat heeft tot heel wat heisa en teleurstelling geleid en de populariteit van president Barack Obama werd fors aangetast. De regering deed er dan ook alles aan om die website aan de praat te krijgen en dat is vandaag dus gelukt.

Vandaag verloopt overigens de deadline die de overheid zichzelf gesteld had om de website klaar te hebben. Vanaf nu kunnen zich 800.000 mensen per dag melden voor de ziekteverzekering.

Obamacare is een van de belangrijkste verwezenlijkingen van de Democratische president Barack Obama. Het vormt het sluitstuk van tientallen jaren mislukte pogingen om alle Amerikanen een degelijke ziekteverzekering te geven. Ruim 40 miljoen Amerikanen hebben die nog altijd niet en Obamacare zou dat probleem voor hen nu moeten oplossen.