Pepijn Caudron maakt muziek voor nieuwe film van Elijah Wood

Acteur en muzikant Pepijn Caudron mag de filmmuziek maken voor "Cooties", de nieuwe film van Elijah Wood. Voor Caudron, die nog nooit eerder de soundtrack van een film maakte, is het een hele ervaring. "Ik ben gelukkig", zegt hij.

Caudron is al vijf weken aan het werken aan de soundtrack van de nieuwe film van Elijah Wood, die vooral bekend is van zijn rol als hobbit Frodo Balings in "The lord of the rings". "Ik voel de voorbije weken wel", zegt Caudron. "Het zijn al lange dagen geweest. Gemiddeld werk ik tussen de 12 en 14 uur per dag."

De muziekmaker start bij het maken van de muziek altijd bij de beelden van de film. "Meestal staat er ook een "temp score" bij", zegt hij. Dat is de muziek die gebruikt wordt tijdens het monteren van de film en waarvan de makers vinden dat het iets in die trend zou moeten zijn. "Nadien probeer je dan iets te maken dat daarnaar refereert, maar toch je eigen signatuur heeft."

"Het is geen romantische job", zegt Caudron. "Je staat 's ochtends op, je zet je neer en je begint te werken. Of je nu inspiratie hebt of niet, je moet het gewoon doen. Je moet blijven boren in je hoofd tot je een idee tegenkomt waarvan je denkt dat het dat wel eens zou kunnen zijn. 's Avonds stuur je dan je werk door en daar krijg je feedback op. De helft van je werk kan je weggooien, met de andere helft kan je verder aan de slag."

De film "Cooties", die geregisseerd is door Cary Murnion en Jonathan Milott, zal in oktober volgend jaar bij ons in de bioscoop te zien zijn.

Meest gelezen