7 en 9 jaar cel voor daders van "carwashmoord"

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft 5 twintigers veroordeeld voor hun aandeel in de zogenoemde "carwashmoord" vier jaar geleden. De 2 hoofdbeklaagden kregen respectievelijk 7 en 9 jaar cel. De 3 andere beklaagden die het slachtoffer hadden belet te vluchten, kregen 30 maanden met uitstel.

De feiten vonden plaats in de namiddag van 13 november 2009. De aanleiding was een geldkwestie. Op de terreinen van een carwash in Wilrijk omsingelden de 5 beklaagden hun slachtoffer. Ze sloegen hem met een wapenstok.

Het slachtoffer liep diverse schedelfracturen en een hersenbeschadiging op en overleed de volgende dag. De beklaagden werden enkele maanden later opgepakt, maar minimaliseerden hun aandeel. De feiten werden uiteindelijk niet als moord gekwalificeerd, maar als opzettelijke slagen met ongewild de dood tot gevolg.

Nu hebben de 2 hoofdbeklaagden van de correctionele rechtbank van Antwerpen een celstraf van respectievelijk 7 en 9 jaar gekregen. De rechter beval ook hun onmiddellijke aanhouding. De 3 andere beklaagden kregen 30 maanden met uitstel.