"Leg kerstcadeautjes pas op kerstdag onder de boom"

Met de feestdagen in het vooruitzicht, waarschuwt de politie van West Midlands de bevolking voor woninginbraken. En het doet dit op een originele wijze, namelijk met behulp van figuurtjes van Lego. "We raden aan om de cadeautjes te verstoppen tot de grote dag daar is", zegt een woordvoerster.

In het filmpje is te zien hoe een familie Legofiguurtjes voorbereidingen treft voor Kerstmis, inclusief een kerstboom en de bijbehorende cadeautjes. Als de nacht valt, komen al even kleine inbrekers langs om het huis leeg te roven. Het filmpje eindigt positief, want de inbreker wordt alsnog bij de lurven gevat door de Legopolitie. In The Toy Times wordt het vooral als volgt beschreven: "Gemene inbreker achter de tralies voor "het stelen van Kerstmis"."

"Dit jaar hebben we een beetje magie ingeschakeld om onze boodschap over te brengen",  klinkt het bij de politie van West Midlands. "Die boodschap is duidelijk, leg de cadeautjes pas op 25 december onder de kerstboom, om te vermijden dat dieven er dagen eerder mee weg zijn."

lees ook