"VDAB helpt jongeren niet aan werk"

Zeven op de tien jongeren vinden dat de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB hen niet echt aan een job helpt. Dat schrijft De Morgen op basis van een enquête van de Vlaamse Jeugdraad.

Amper 13 procent van de ondervraagde jongeren zegt de VDAB goed te kennen. 7 op de 10 jongeren zeggen dat de VDAB hen niet echt aan een job helpt. "Hoe beter ze de VDAB kennen, hoe minder tevreden ze erover zijn", zegt Lotta Coenen van de Jeugdraad in De Morgen. "Er is een gebrek aan informatie en de jongeren missen een aanpak op maat."

De VDAB laat aan de krant weten dat ze zich bewust zijn van een imagoprobleem, maar zegt tot 93 procent van de jongeren te bereiken. "Dit voorjaar hadden we nochtans een uitgebreide campagne voor jongeren. We hebben zelfs een speciale pagina op onze website voor jongeren. We horen wel dat die niet onmiddellijk te vinden is", meldt de VDAB in De Morgen.

We deden vanmorgen zelf de test en gingen op zoek naar de overzichtspagina voor jongeren op de VDAB-website en hebben hem na lang zoeken via een zoekmachine uiteindelijk toch gevonden. Intussen heeft de VDAB zijn website aangepast en een grote verwijzing naar hun jongerenpagina geplaatst op de homepage.

De Vlaamse Jeugdraad heeft 750 jongeren tussen de 16 en de 30 jaar bevraagd.