Aimé Van Hecke neemt ontslag bij Sanoma

Aimé Van Hecke neemt ontslag als CEO van Sanoma Media Belgium. Dat heeft het mediabedrijf aangekondigd in een persbericht. Van Hecke leidde sinds 2006 de Belgische mediatak van het Finse Sanoma. Daarvoor was hij aan de slag bij de openbare omroep.

"Deze beslissing is zorgvuldig overwogen tot stand gekomen en in onderling overleg genomen. Sanoma Media Belgium bevindt zich in een proces van "strategic review", waarbinnen wordt bekeken op welke wijze het bedrijf zijn positie binnen het Belgische medialandschap het beste kan versterken. Dit kan binnen Sanoma zijn of met nieuwe (mede-)eigenaren. Sanoma en Van Hecke delen de mening dat dit proces om een andere stijl van leiderschap vraagt", zo luidt het in het persbericht.

Hans Cools, voormalig COO (Chief Operations Officer), zal vanaf vandaag als CEO de leiding van het bedrijf overnemen. "Ik ben dankbaar voor de kans die ik de afgelopen 7 jaar heb gekregen om Sanoma Media Belgium te transformeren naar een echt multimediabedrijf. Het bedrijf komt nu in een nieuwe fase met een andere strategische oriëntatie, die ook andere managementvaardigheden vraagt aan de top. Ik wens de nieuwe CEO Hans Cools en alle Sanoma-medewerkers in België het beste toe", reageert Van Hecke.

Wat Van Hecke nu gaat doen, is nog niet bekend. Sanoma kondigde eind oktober aan dat het zijn Belgische activiteiten "onder strategische heroriëntatie" plaatst. Dat wil zeggen dat er momenteel bekeken wordt of er delen van de activiteiten -of zelfs de hele Belgische tak- verkocht kunnen worden. De toekomst van Sanoma België oogt momenteel dan ook erg onzeker.

Sanoma Media Belgium NV is de uitgever van de Nederlandstalige magazines Vitaya magazine, Feeling, Feeling Wonen, Flair, Libelle, Libelle Lifestyle Magazines, Marie Claire, Njam, Story, TeVe-Blad en Pink Ribbon. Sinds juli 2011 is Sanoma ook voor 33 procent eigenaar van De Vijver Media (Woestijnvis, Humo en SBS Belgium (de zenders Vier en Vijf)). Het bedrijf, dat gevestigd is in Mechelen, telt zo'n 470 voltijdse medewerkers, aangevuld met freelancers.