Akkoord bij Gentse afvalintercommunale

In Gent en Destelbergen is het personeel van afvalintercommunale IVAGO opnieuw aan de slag. Vanmorgen werd een prikactie gehouden waardoor geen enkele vuilniswagen uitreed. Het personeel eiste meer duidelijkheid over de cao-onderhandelingen. Intussen hebben de werknemers een werkzekerheidsprotocol van de directie van IVAGO en de drie erkende vakbonden ondertekend.
(archieffoto)

Het personeel van IVAGO voerde actie uit onvrede met het vastlopen van de onderhandelingen over de cao. Deze voormiddag zaten de vakbonden samen met de directie en het stadsbestuur. Burgemeester Daniël Termont (SP.A) en de bevoegde schepen Tine Heyse (Groen), die ook voorzitter is van de intercommunale, gingen ter plaatste meer toelichting geven. Het werkzekerheidsprotocol dat als gevolg van de onderhandelingen uit de bus kwam, is intussen goedgekeurd door het personeel.

"In dat protocol staat dat de werkzekerheid van alle mensen gegarandeerd is. De arbeids- en loonsvoorwaarden blijven behouden. En er worden ook gesprekken opgestart met ECOV over hun bijdrage aan het besparingsplan", verduidelijkt vakbondsman Dirk Van Himste van de socialistische vakbond. "Er zal ook een brief verstuurd worden naar elk personeelslid waarbij de voorzitter en directeur die belofte bevestigen", luidt het voorts.

ECOV is de private partner in IVAGO. Na de goedkeuring van het akkoord gingen de 200 personeelsleden van IVAGO opnieuw aan het werk. Ook het containerpark Proeftuinstraat is opnieuw open.