Brian Griffin ("Family guy") is levend en wel

Brian Griffin, de pratende hond uit de Amerikaanse animatieserie "Family guy", leeft. In een speciale kerstaflevering, die gisteren werd uitgezonden in de VS, is het personage opnieuw levend en wel te zien. "Jullie dachten toch niet echt dat we Brian zouden laten doodgaan", schrijft bedenker Seth MacFarlane op Twitter.
© 2013 FOX BROADCASTING

Enkele weken geleden, in de aflevering "Life of Brian", werd de pratende hond door een auto geraakt. Zijn compagnon, baby Stewie, probeerde hem nog tot leven te wekken met de hulp van een tijdmachine, maar dat bleek tevergeefs.

De fans van de animatieserie konden niet lachen met de dood van hun geliefde personage. Een online petitie die vroeg om de terugkeer van Brian, werd bijna 130.000 keer ondertekend. Maar de fans hoeven dus niet te wanhopen. In de aflevering van zondag keert Stewie terug in de tijd om zijn hond terug te halen, wat deze keer wel lukt.

"Jullie dachten toch niet echt dat we Brian zouden laten doodgaan", laat Seth MacFarlane, de bedenker van "Family guy" weten via Twitter. "Bedankt ook om zo mee te leven met de hond Brian. Hij is overweldigd door zoveel dankbaarheid." Momenteel loopt in de VS het 12e seizoen van "Family guy".