Brussel investeert 116 miljoen in scholen, crèches en sport

De stad Brussel investeert volgend jaar 116 miljoen euro in scholen, crèches en sportinfrastructuur. Dat is gebleken bij de voorstelling van de begroting voor 2014. Ondanks een stijging van de uitgaven met 2,85%, is die begroting in evenwicht.

Concreet zullen er 2 scholen bijkomen in Brussel, waaronder een Nederlandstalige basisschool in het centrum van de stad. Daarnaast worden ook 2 bijkomende crèches gecreëerd die plaats bieden aan 140 kinderen.

"We worden met een demografische groei geconfronteerd", zegt burgemeester Yvan Mayeur (PS). "Daarop moeten we een antwoord bieden. Dit doen we door meer openbare instellingen als scholen en crèches aan te bieden, maar ook door onze economie te ondersteunen."

Ondanks een stijging van de uitgaven met 2,85% is de begroting voor 2014 in evenwicht. Hoewel de personeelskosten de grootste uitgavenpost vormen, vallen geen ontslagen bij het stadspersoneel. Mayeur benadrukt ook dat de belastingen voorlopig niet worden verhoogd.