Jan Becaus blikt terug in "Jaaroverzicht 2013"

Jan Becaus zal op 30 december zijn eenmalige wederoptreden maken op televisie. Eind juli ging de 65-jarige Becaus met pensioen, maar op 30 december zal hij een korte comeback maken in "Jaaroverzicht 2013 - Het jaar van Beatrix, Nelson, Albert en Jan".

Op maandag 30 december zendt Eén de traditionele terugblik op het voorbije nieuwsjaar uit. Jan Becaus zal "Jaaroverzicht 2013 - Het jaar van Beatrix, Nelson, Albert en Jan" presenteren.

De troonsafstand van de Nederlandse koningin Beatrix en koning Albert in België zullen aan bod komen in de uitzending. Er is ook het afscheid van paus Benedictus XVI en de aanstelling van de Argentijnse paus Franciscus.

In de uitzending komt ook het politiek jaar aan bod en het succes van de Rode Duivels. Oorlog en rampspoed zijn ook vaste ingrediënten van de terugblik op het voorbije jaar: de oorlog in Syrië, de tyfoon Haiyan, de treinramp in Wetteren en het vliegtuigongeluk in Temploux.

"Jaaroverzicht 2013" staat ook stil bij de dood van onder anderen Lou Reed, Wilfried Martens, Margaret Thatcher en Nelson Mandela. Het programma wordt uitgezonden op maandag 30 december om 21.25 uur op Eén. De herhaling zal op zondag 5 januari uitgezonden worden om 11.55 uur op Eén.