Lippens verlaat na 30 jaar Compagnie Het Zoute

Graaf Maurice Lippens is niet langer voorzitter van vastgoedbedrijf Compagnie Het Zoute uit Knokke. Hij heeft de leeftijdsgrens van 70 jaar bereikt en kan dus niet langer voorzitter zijn, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. Op de algemene vergadering van 23 april 2014 zal hij worden vervangen door Bernard Jolly.

Met het vertrek van Maurice Lippens komt een einde aan een tijdperk. De voormalige voorzitter van Fortis leidde meer dan dertig jaar de Compagnie. Daar komt nu een einde aan, volgens gedelegeerd bestuurder Philippe Muylle zal hij na afloop van de algemene vergadering in april geen functie meer bekleden bij het bedrijf.

Maar Compagnie Het Zoute blijft desondanks "in de familie". Zo wordt Bernard Jolly de nieuwe voorzitter. Hij is de afstammeling van een Lippens-telg. Jolly is al sinds 1992 bestuurder bij Het Zoute, als vaste vertegenwoordiger van Cheniclem Private Equity.

Daarnaast wordt graaf Paul Lippens vanaf april volgend jaar vicevoorzitter en lid van het directiecomité van Compagnie Het Zoute. Hij is al dertig jaar bestuurder bij het vastgoedbedrijf.

De personeelswissel zal niet leiden tot een revolutie, verzekerde de gedelegeerd bestuurder. "We blijven inzetten op de weg van projectontwikkeling. De laatste jaren keken we verder dan Knokke, en staken de grens over naar Cadzand en Frankrijk", aldus Muylle.